Detta tror vi på

Kristen tro handlar om Jesus Kristus, och att vara en kristen är att höra ihop med honom.  Det centrala i den kristna tron är Jesus Kristus; hans liv, död och uppståndelse. Jesu liv visar både hur en sann människa ska vara och vem Gud är.

Att människan vände ryggen åt Gud för att gå sin egen väg ledde till en brusten relation med Honom. Guds kärlek till människan är så stark att han verkligen gjort sitt yttersta för att upprätta relationen igen. Jesus kom för att gemenskapen mellan Gud och människa ska bli hel igen. Jesu död på korset är en död i människans ställe där han tar på sig mänsklighetens synd och skuld och erbjuder oss förlåtelse, frihet och ett evigt liv i gemenskap med honom. Jesu uppståndelse från graven visar att han besegrat till och med döden. Den som tar emot hans erbjudande om förlåtelse och tror på Honom får evigt liv.

Här börjar ditt livs resa! För en del är vägen till tro en omedelbar och dramatisk upplevelse, för andra är det en lång process. Gemensamt för alla kristna är en personlig gemenskap med Jesus Kristus genom den Helige Ande, som är Guds inneboende närvaro i var och en som tror på Jesus. Det ligger i trons natur att den vill utvecklas. Församlingen är en gemenskap där man stöttar varandra, och får växa både i sin tro och som människa.

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Johannesevangeliet kapitel 3, vers 16)

Varmt välkommen till Nybblekyrkan – en församling som försöker leva nära tron på Jesus Kristus och människorna. Vi vill leva i en gemenskap där vår tro blir ett levande bevis på att det finns en levande Gud. Ta gärna kontakt med oss.